vrijdag 7 juli 2017

Crodino

Crodino is een non-alcoholisch aperitief. De meeste mensen hebben hier nog nooit van gehoord.

Crodino is een Italiaans alcoholvrij aperitief, waarin fijne kruiden en natuurlijke zuidvruchtextracten worden gecombineerd met zuiver mineraalwater. Deze ingrediënten maken van Crodino een sprankelend bitterzoet en verfrissend aperitief met een ''bite''.

Ongeveer 30 jaar geleden werd Crodino ontwikkeld door de Societa Terme di Crodo, waarbij het water van de eeuwenoude bron ''Fonte Lisiel'' de basis vormt. Deze bron werd in 1685 ontdekt in het plaatsje Crodo, in de buurt van het Lago Maggiore. De unieke smaak van Crodino is het resultaat van een zorgvuldig proces, waarbij maar liefst 12 verschillende natuurlijke vruchten, kruiden en specerijen (waaronder vanille, kaneel en aardbei- en citroenextracten) worden gebruikt. Al deze ingrediënten worden apart geëxtraheerd. Na de persing en vier werken van rust worden de extracten aangevuld met het zuivere mineraalwater en tenslotte gebotteld.

Goed gekoeld en geschonken over een blokje ijs in een tumbler of flute, is dit bruisende aperitief onweerstaanbaar. Voeg een schijfje sinaasappel toe om het helemaal compleet te maken.

In Italië is Crodino bijzonder populair. Omdat Italianen de hele dag genieten van het leven en vooral van eten, wordt Crodino er op ieder moment van de dag gedronken.

Hoe serveren wij Crodino?
Wij serveren Crodino in een voorgekoeld wijnglas, met lekker veel ijs, schijfje sinaasappel en een roosje munt.



1 opmerking: