donderdag 1 juni 2017

River Retreat Chardonnay.

Sinds een paar weken hebben wij een nieuwe chardonnay.

De River Retreat is een sprekend voorbeeld van een aantrekkelijke Australische chardonnay met de zo kenmerkende volle en ronde smaak. De wijn is heel door drinkbaar, want de druiven worden - met behouden van frisheid en aromastoffen - 's nachts geplukt. Tijdens het wijn maken wordt bâtonnage toegepast.

Dit is een traditionele Franse wijntechniek waarbij de uitgewerkte gistcellen door rond roeren in contact blijven met de wijn. Dit geeft de wijn kracht, smeuïgheid en een toastaroma.

Trentham Estate ligt in Murray Darling, in het zuidoosten van Australië, en heeft de bekwame wijnmaker Anthony Murphy aan het roer. Hij oogst van ongeveer vijfenveertig hectaren eigen wijngaard maar koopt ook druiven bij bevriende wijnboeren in de omgeving. Deze chardonnay is breed inzetbaar; hij smaakt heerlijk bij romige pasta's en allerlei visgerechten, maar het is ook een uitstekende aperitiefwijn.


Proefnotitie: Frisse, droge witte wijn met vers fruit, appel en wat citrustonen in de geur; de smaak is aangenaam rond en fris en ontwikkelt zich geurig en mild in de afdronk.

Drinken bij; Prima chardonnay, uitstekend om zo te drinken, maar ook geschikt bij vele vis- en voorgerechten

Houdbaarheid; Houdbaar tot 3 jaar na de oogst.


Drankensoort: Wijn
Kleur:Wit 
Smaak: Droog
Land: Australië
Herkomstgebied: South Australia                              
Producent: Trentham Estate
Oogstjaar: 2016
Alcohol: 13%
Druivenrassen: 100% Chardonnay


1 opmerking: