Tijdens deze Franse avond mogen de gasten hun eigen voorgerecht samenstellen.
Wij plaatsen allerlei verschillende Franse gerechtjes op het buffet.
Het hoofdgerecht en het dessert serveren wij wel gewoon uit.
Tijdens deze avond hebben we live muziek van een Fransman met een accordeon, deze speelt de gehele avond muziek en loopt door het restaurant.
Welke gerechten plaatsen wij op het buffet?
- Verschillende soorten brooden
- Rilette, (in ganzevet gegaarde eendenbout met eendenlever)
- Kruidenboter, aioli, tapenade & pistou (Franse pesto, gemaakt van knoflook, basilicum, Pecorino en olijfolie)
- Uiensoep met gruyère croutons (Gruyère is een zoete kaas met zoute bijsmaak afkomstig uit Jara)
- Gemarineerde artisjokkenharten
- Salade nicoise (salade uit de stad Nice, bestaande uit tonijn en ansjovis)
- Escargots Paris (slakken met kruidenboter uit de oven)
- Paté Brulee (paté met een afgebrand laagje suiker)
- Olijven
Het hoofdgerecht wat wij uitserveren is Coq au Vin met witte wijn en laurir.
Coq au Vin is een Frans gerecht, het bestaat uit stukjes gesneden haan of kip met in vieren gesneden kleine champignons en diverse kruiden.
Bij het hoofdgerecht serveren we pommes gratin, met kaar gegratineerde aardappelen.
Het dessert bestaat uit een moulleux van chocolade gevuld met frambozen en een bol vanille roomijs.
Moulleux is een cakeje met een vloeibare vulling, in dit geval met chocolade. Het wordt ook wel een lava cakeje genoemd.
welke wijnen werden erbij geadviseerd ....of nog beter waren jou keuze? Hoe vonden de gasten dit?
BeantwoordenVerwijderen