vrijdag 7 juli 2017

Sabayon

Een sabayon is een zoete, schuimige wijnsaus, gemaakt van wijn, suikers en eidooiers. 

Op school hadden we een praktijk les, in deze praktijk les gingen we sabayon maken. Ik had het eerder nog nooit gemaakt, wel van gehoord. Ik vond het dus ontzettend leuk om het zelf ook een keertje te maken, en eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Het is ook nog is ontzettend lekker! 

Wat heb je nodig voor een sabayon?

  • 3 eetlepels eigeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels witte wijn
  • scheutje masala 
Heel erg simpel, je doet voor dat de pan op het vuur gaat de eigeel in de pan, gevolgd door de suiker en daarna voeg je de witte wijn toe. Zodra je de pan op het vuur zet gelijk goed kloppen tot het een massa wordt, dan voeg je een scheutje masala toe. Dit door blijven kloppen totdat de massa ''blub'' zegt.



1 opmerking:

  1. het is Marsala, voor de goede orde. In deze tijd met vers, rijp fruit .....een feestje!

    BeantwoordenVerwijderen