Het nieuwe dag menu ziet er als volgt uit:
Licht gebonden maissoep met verse koriander en een Spaans pepertje
*
Gegrilde zalmfilet met een saus van saffraan en rivierkreeftjes
*
Crème brûlée van vanille met sinaasappel en lavendel uit eigen tuin
Bij het hoofdgerecht serveren wij de volgende garnituren:
- Kruidige ratte aardappeltjes uit de oven
- Komkommer/munt salade met Griekse yoghurt
Ook hebben we bij het hoofdgerecht een bijpassend glas wijn.
De bijpassende wijn die wij serveren bij het hoofdgerecht is de Herdade de Saõ Miguel, Alentejo-Portugal, Viognier en Verdelho.
Alexandre Relvas is de getalenteerde oenoloog
van Herdade de Saõ Miguel in de Alentejo. Hij
maakt optimaal gebruik van de originaliteit en
kracht van Portugese inheemse druiven en
verwerkt ze op een moderne, internationale
manier. Hij voegt voor extra complexiteit ook een
beetje viognier toe. De druiven worden 's
ochtends vroeg en op het juiste rijpingsmoment
met de hand geplukt. Vervolgens gisten ze onder
lage temperatuur; de helft in tanks en de helft in
eiken vaten. Hierna rijpt de assemblage van
beide delen ongeveer zes maanden in kleine
eikenhouten fusten. Dit heeft een kenmerkende
invloed op de geur en smaak en maakt de wijn
krachtiger en meer geschikt voor flesrijping.
Profielnotitie
Dit is een geurige droge witte wijn met een fraai aroma van rijp geel fruit, licht eikenhout en florale nuances. De smaak zet vol, rond en aromatisch in en eindigt evenwichtig, met een lange afdronk.
Drinken bij
Fraaie wijn bij visschotels, wit vlees & gevogelte
Houdbaarheid
Op dronk vanaf één a twee jaar na oogstdatum gemakkelijk tot vier jaar houdbaar.
Druivenrassen
Antão Vaz, Verdelho, Viognier
Geen opmerkingen:
Een reactie posten