Het dagmenu ziet er als volgt uit:
Traditionele Caesar salade met Romeinse sla, gebakken kipfilet
ansjovis, spek, Parmezaanse kaas en croutons
*
Zacht gegaarde Kalf Sukade op romige fettuccine met rode pesto
en een jus van licht gerookte morilles
*
Gegrilde perzik met hangop van granaatappel
met een frambozen coulis en een kletskop
Bij het hoofdgerecht serveren wij de volgende garnituren:
- Gebakken courgette met tuinkruiden en cashewnoten
- IJsbergsla met rode paprika, gesnipperde zongedroogde tomaat, mozzarella, basilicum en balsamico dressing.
Bij het hoofdgerecht kunnen wij een lekker bijpassend glas wijn schenken
Het bijpassend glas wijn bij het hoofdgerecht is de Bardelino, monte del fra doc, Veneto 2016
Proefnotitie
Spetterend fruit, kersen en bramen, zacht en opwekkend, fijne zuren.
Het kleine zusje van Valpolicella. Zo kan Bardolino wellicht het best omgeschreven worden. Van oudsher krijgen de wijnen uit Valpolicella echter meer aandacht en zijn dus bekender dan hun evenknie uit Bardolino. En dat is reuze jammer. Want een goed gemaakte rode Bardolino doet absoluut niet onder voor Valpolicella.
Een mooi voorbeeld hiervan is deze schitterende Bardolino van Monte del Frà . Gemaakt van Corvina Veronese (65%), Rondinella (30%) en een beetje Sangiovese (5%).
Het is een heerlijk frisse en fruitige rode wijn die mooi volrood van kleur is. Het aangenaam fruitige aroma geurt verleidelijk naar aardbeien, frambozen en kersen. Hij is heerlijk sappig en barstensvol rijp rood fruit van smaak. En heeft een geurige en frisse afdronk die plezierig blijft hangen. Een mooie wijn om, eventueel licht gekoeld, als aperitief te schenken. Ook erg lekker bij een salade Caprese, lasagne met tomaat en gehakt of een simpele pasta met tomaat en basilicum.
Nu op dronk, te bewaren tot medio 2019.
Proefnotitie
Spetterend fruit, kersen en bramen, zacht en opwekkend, fijne zuren.
Het kleine zusje van Valpolicella. Zo kan Bardolino wellicht het best omgeschreven worden. Van oudsher krijgen de wijnen uit Valpolicella echter meer aandacht en zijn dus bekender dan hun evenknie uit Bardolino. En dat is reuze jammer. Want een goed gemaakte rode Bardolino doet absoluut niet onder voor Valpolicella.
Een mooi voorbeeld hiervan is deze schitterende Bardolino van Monte del Frà . Gemaakt van Corvina Veronese (65%), Rondinella (30%) en een beetje Sangiovese (5%).
Het is een heerlijk frisse en fruitige rode wijn die mooi volrood van kleur is. Het aangenaam fruitige aroma geurt verleidelijk naar aardbeien, frambozen en kersen. Hij is heerlijk sappig en barstensvol rijp rood fruit van smaak. En heeft een geurige en frisse afdronk die plezierig blijft hangen. Een mooie wijn om, eventueel licht gekoeld, als aperitief te schenken. Ook erg lekker bij een salade Caprese, lasagne met tomaat en gehakt of een simpele pasta met tomaat en basilicum.
Nu op dronk, te bewaren tot medio 2019.
Dat is mooi, maar wat drink ik bij het voorgerecht,om maar niet van het nagerecht te spreken? wat is daarin je advies? Wat kost mij dat menu met een op mij toegesneden wijnadvies. 1 glas per gerecht?
BeantwoordenVerwijderen