maandag 11 april 2016
Dineren bij het Roode Koper.
Woensdag 6 april was het zover, dineren bij het Roode Koper. Chantal wou al een hele tijd dineren op het bedrijf waar ik werkzaam ben. Na overleg met de maître was het mogelijk om te komen dineren. Zo gezegd zo gedaan.
Bjorn gaf de mogelijkheid om een rondleiding te geven aan Chantal. Ik heb haar 2 kamers in de villa laten zien, het Manegehuis, en natuurlijk Snoopy, ze was helemaal verliefd.
We werden ontvangen in de Heerenkamer met een glas champagne, macadamianootjes en droge worst.
Daarna kregen we als aperitief 'knopen' gevuld met een crème van knolselderij, groene appel een gezouten citroen.
Chef had een 5-gangen verrassingsmenu bedacht.
Het menu zag er als volgt uit:
Amuse: Soepje van asperge met een stengel van gruyère kaas.
Voorgerecht: Krab, Salade van Noordzeekrab, gerookte biet, creme van kippenlever, pure chocolade, kropsla en een dressing van passiefruit.
Tussengerecht: Heilbot, Zacht gegaarde heilbotfilet, kastanje champgignon, geroosterde prei, groene asperge, amandel, kweepeer en saus van mierikswortel.
Culinair: Zwezerik, Geglaceerde zwezerik en gerookte paling, crème van doperwt, gepocheerd ei, groene appel, rauwe champignon en een mayonaise van paling.
Piece: Hert, Rose gebraden hertenrugfilet, krokant bladerdeeg, gebakken pastinaak, witlof, stoof van zijn bout, gedroogde appel en jus met olijf.
Dessert: Bloedsinaasappel, krokante filodeeg, creme van champagne, bavarois van bloedsinaasappel, gebrande merengue, saus van kerrie, pistache en sorbet van bloedsinaasappel
We hebben heerlijk gegeten en genoten! Dineren
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dat is Dineren met een hoofdletter. Mooi dat jullie dit zo doen meiden. Zo komen jullie er wel.
BeantwoordenVerwijderenSNEL NOG een keeeeer!!!
BeantwoordenVerwijderen