donderdag 28 januari 2016

Kaas snijden aan tafel.

Afgelopen woensdag was mijn eerste dag als kaasverantwoordelijke. Sinds kort hebben wij een nieuwe selectie aan kazen. Om de goede kennis van kazen te hebben, kregen wij van te voren eerst een kaas proeverij van Lindenhoff.
Gasten kunnen als dessert een keuze maken uit onze kaaswagen. Ze hebben de keus om kaas te kiezen als extra gang. Hier rekenen wij €15,00 voor, ze kunnen dan kiezen uit de standaard selectie of een eigen keuzen maken van maximaal 4 kazen. Wanneer de gasten hebben gekozen voor een menu, kunnen ze het dessert ook inruilen voor een kaasplankje, hier rekenen wij dan €10,00 voor. De gasten hebben een keuze uit de volgende kazen:
- Testun al Barolo
- Reblochon de Savoie AOP
- Taleggio DOP
- Cabrales Valdeon
- Grevenbroecker
- Blauwklaver
- Brandrood
- Chevre Gris - Belle de Sancerre
- Rocamadour
- Vacherin mont-d'or
- Normanville
Als standaard selectie snijden wij de belle de Sancerre, Normanville, Vacherin mont-dór, Chevre Gris en de Cabrales Valdeon

Ik vond het erg leuk om het kaas te mogen snijden. De gasten kijken toch wel verbaasd en luisterend naar je over hoeveel je van de kazen kan vertellen.


(Normanville)
(Belle de Sancerre)
(Chevre Gris)
(Cabrales Valdeon)
(Vacherin mont-d'or)

Eigen bier

Vandaag in de klas eigen bier gedronken van een collega leerling. Zij, Emma Wijnen, werkt bij het Mercure Hotel in Zwolle en samen met haar leermeester hebben ze daar een eigen bier gemaakt. Dit was nav een bier tijdschrift dat gemaakt werd door Mercure Nederland
Uiteraard hebben wij als klas min of meer ge-eist dat ze dit zou meenemen. Nu dat hebben we geweten. De smaak: zat hoog in zijn bitter Onze collega leerling wist te melden dat er anijs, venkel en sinaasappelrasp inzat. Uiteraard met Hop. ze wist ons te vertellen dat het minimaal 8 weken gegist had.