dinsdag 8 september 2015

Het Roode Koper



Een nieuw schooljaar, een nieuw leerbedrijf en een nieuwe uitdaging.

Dit schooljaar ben ik werkzaam bij Landgoed hotel het Roode Koper in Leuvenum.

Het Roode Koper is een charmant hotel met ontspanningsmogelijkheden voor het hele gezin, voor avontuurlijke kinderen, voor ruiters die op stap gaan met hun eigen paard, voor wandelaars, fietsers, voor culinaire fijnproevers en voor liefhebbers van natuur en cultuur. Ons landgoed is een bijzondere plek die wij graag delen met gasten.

Woensdag 2 september was mijn eerste dag in dit mooie hotel. Mijn dienst begon om 08.00.

Ik werkte die dag samen met Mandy, toen Mandy het één en ander had uitgelegd begonnen we aan onze dienst.

Het restaurant stond klaar voor het ontbijt en het ontbijtbuffet stond helemaal klaar, nu is het wachten op de eerste gasten. Het ontbijt verliep soepel en het was allemaal goed te doen. Toen het restaurant weer leeg was en alles was netjes opgeruimd konden we gaan opdekken voor het diner.

Wat mij erg opviel tijdens het dekken van een dinertafel is dat we opdekken met enkel bestek. Dus wanneer je tijdens het diner het voorgerecht uithaalt, moet je niet vergeten dat je het hoofdgerecht bestek moet indekken.

In de middag kunnen er natuurlijk ook gasten komen die graag willen lunchen, zei kunnen buiten op het terras plaatsnemen of binnen in het restaurant. De gasten krijgen 2 lunchkaarten. een kleine kaart en een grote lunchkaart die bestaat uit meerdere 3-gangen gerechten.

Als je in de middag tijd hebt ga je er alvast voor zorgen dat je mise-en-place gedaan is voor het diner. Dus je borden poleren, je bestek, de wijnglazen en de waterglazen.

Tussen 16.00 en 17.00 uur zit mijn dienst erop. Ik ga nog even naar mijn leermeester en vraag of hij tevreden is over mijn werkprestatie die ik die dag heb gepresteerd.

Onderweg naar huis, denk ik nog even over de dag na. De werkzaamheden die ik heb gedaan, ben ik daar tevreden over of kan ik het nog op andere manieren uitvoeren?

Een nieuwe, leuke en interessante uitdaging staat op mij te wachten. Ik heb er zin in!