woensdag 24 juni 2015

Mocca d'Or


Mocca d’Or ontwikkelt zich verder tot een landelijk bekend koffiemerk met een A-merk positionering richting horeca en koffie-thee speciaalzaken. Mocca d’Or onderscheid zich met een kwalitatief bijzonder goed ambachtelijk product en koffieconcepten waarbij koffiebeleving en uitstraling centraal staan.

Mocca d’Or heeft ook een speciale stichting genaamd de Mocca d’Or Foundation. Het doel van deze stichting is een aantal goede doelen te ondersteunen. Dit doen ze op twee manieren;
-          We doneren in samenwerking met Earth Concepts aan verschillende waterprojecten.
-          We doneren via de Mocca d’Or Foundation aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages.

Koffie groeit in tropische en subtropische gebieden. De ‘koffiegordel’ ligt in de zone rond de evenaar. De ideale groeiomstandigheden voor koffieplanten is een gemiddelde temperatuur van 17 a 23 graden, veel neerslag en een vruchtbare bodem.

Koffiebonen groeien aan een struik. Direct na de bloei, die per bloem maar een paar dagen duurt, vormen zich groene bessen. Deze bessen worden langzaam rood, dat betekent dat ze plukrijp zijn. Rode bessen bevatten altijd twee koffiebonen. Als er maar één boon in een bes zit, is er sprake van een parelboon. Pas vanaf het derde of vierde jaar begint een koffieplant vrucht te dragen.

Er zijn meer dan 60 verschillende soorten koffie, maar voor de handel zijn de Arabica en Robusta het belangrijkste.
Arabica:
»        Een smakelijke koffie vol aroma
»        Cafeïnegehalte tussen de 0.8 en 1.3%

»        Natte methode
Robusta:                                                                                           
»        Een krachtige smaak
»        Cafeïnegehalte tussen de 2 en 2.5%
»        Droge methode



De jaarlijkse oogst bedraagt ongeveer 2.5 kilo bessen per struik. Dat levert zo’n 700 gram gebrande bonen op, voldoende op ruim 120 kopjes koffie te schenken.