vrijdag 22 augustus 2014

De eerste dagen op een nieuwe school.

De eerste dagen op een nieuwe school
 

Een paar maanden geleden ging ik stressvol mijn examen in, de vraag spookte door mijn hoofd; heb ik het nou wel goed geleerd? Ik wist al wat ik hierna wilde doen, had grote verwachtingen en was erg nieuwsgierig naar hoe het allemaal zou  gaan worden. Nadat de examens erop zaten kon ik even rustig adem halen en vol verwachting afwachten op mijn uitslag. Die dag, de dag dat ik mijn examen uitslag kreeg, de spannende uren braken aan, toch zenuwachtig en onzeker of ik het nou wel of niet hebt gehaald. Het verlossende woord, je bent geslaagd, ik kon wel een gat in de lucht springen, eindelijk nu kan ik verder met wat ik wil.

Maar dan  … ik was er nog niet. Ik schreef me in bij een nieuwe school en werd uitgekozen voor een intake. Vol goede moed en met een goede voorbereiding ging ik naar mijn intake toe. Ik kwam uiteindelijk met een glimlach van oor tot oor het lokaal uit waar de intake plaats vond, ik ben  aangenomen!

Ik koos voor de opleiding HCEM in een BBL traject. Bij een BBL traject hoort natuurlijk ook een leerbedrijf. Nadat ik een aantal sollicitaties de deur uit had gestuurd, werd ik uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek bij Hotel Baars in Harderwijk. Dit hotel werkt samen met 2 andere hotels Kasteel de Essenburgh en Hotel Markzicht. Nadat mijn sollicitatie erop zat, kreeg ik te horen dat ze mij beter vonden passen in Hierden, bij hotel Kasteel de Essenburgh. Ik was natuurlijk hartstikke blij omdat ik na al die sollicitaties het idee had dat dit hem wel eens kon worden. Na de sollicitatie reden wij nog even door naar Kasteel de Essenburgh, om daar te kijken hoe het is. Ik maakte kennis met mijn leermeester en die begeleide mijn vader en mij rond door het kasteel.  

En toen kwam de eerste dag dat ik op school mocht komen, de kennismakingsdag. Ik kende niemand en was alleen. Alles was anders, een nieuwe school, nieuwe docenten, nieuwe mede studenten, nieuwe omgeving en noem het maar op. Toen ik plaatsnam in het restaurant van de school, keek ik een beetje in het rond en ging bedenken wie er misschien wel bij mij in de klas zou zitten. Nadat alle andere studenten naar hun klas werden gewezen, zat ik als laatste nog met zo’n 5 mensen in het restaurant, dat zou vast mijn klas zijn, zo weinig dacht ik. We liepen met z’n allen achter meneer Faber aan, onze coach. Na wat introductie, gingen we ons aan elkaar voorstellen en verliep de dag verder.

Mijn tweede dag op Landstede; de 1e introductiedag. 
We kwamen met z’n allen weer op school. Gelukkig kende ik al wat mensen, maar de klas was opeens verdubbeld na de kennismakingsdag. Ik zat opeens met 10 medestudenten in plaats van 5. We begonnen weer met een kleine introductie over wat er vandaag allemaal zou gebeuren. Daarna kregen we de opdracht dat je een ‘buddy’ moest uitzoeken. We gingen een kleine kennismakingsronde doen aan de hand van onze sleutelbossen. Na een kleine pauze deden we een namenrondje. Ik dacht hoe ga ik al die namen nou uit mijn hoofd leren? Michelle en namen onthouden gaat namelijk niet echt goed samen..

Na de lunch hebben we het nog gehad over jouw verwachtingen, verwachtingen van de opleiding, van de docenten, van je medestudenten en van je leerbedrijf. Na een middag vol informatie was ik dood en dood op, maar toch het was een gezellige en interessante dag. Zeer gemotiveerd en vol nieuwsgierigheid keek ik uit naar de volgende introductiedagen en wat daarna allemaal zal gaan komen.

De 3de dag op school: introductie dag nummer 2.
We begonnen de 2de introductie dag met een verhaal over meneer Faber, wat hij allemaal in zijn leven heeft gedaan en wat is dat een hoop…. Daarna kregen wij een presentatie over het doen en mensgericht denken, ik lette natuurlijk goed op omdat ik wist dat ik daar zelf ook een presentatie over moest maken. Nadat alles werd uitgelegd over de presentatie werd ik gekoppeld aan een medestudent genaamd Emma waarmee ik de presentatie mocht gaan doen. Nadat wij wisten wat voor onderwerp wij hadden gingen wij van start. Wij hadden het onderwerp wees oprecht, op zich een makkelijk onderwerp, maar wat moet ik daar nou allemaal over vertellen… We liepen dus een beetje vast, maar na wat opstart problemen, vond ik dat wij toch een goede presentatie hebben  gemaakt en dat voor de 1e keer

 Daar ging ik weer op naar de bus en daarna naar de trein. Morgen mocht ik weer verder.

Dag 4; de laatste introductie dag voordat alles echt gaat beginnen.
Er werd ons gevraagd of wij onze leermeesters uit wilden nodig waaraan wij de presentatie moesten presenteren. Jammer, er kwam geen één leermeester opdagen, dan maar een paar docenten regelen!  Nadat alle groepjes waren geweest mochten Emma en ik voor de klas gaan staan.
Opeens waren we allebei wat onzeker over onze presentatie, we dachten is die nou wel goed genoeg? Nadat we het hadden gepresenteerd kregen we gelukkig positieve reacties, maar er kan natuurlijk altijd wat aan veranderen en daarom zijn wij hier, om dingen te leren!

Het weekend was inzicht, we kregen nog wat informatie en mochten daarna gaan. Wetend dat het hierna allemaal gaat gebeuren. De kennismakingsdag en de 3 introductiedagen zaten erop. Na 3 leuke en gezellige maar vermoeide dagen zit ik nu onderuitgezakt in de trein op naar huis!


‘Wees niet onzeker over jezelf, want je weet dat je dit kan!’